Supermīkstas bulciņas recepte

Supermīkstas bulciņas

🕔 160m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
  • Kviešu milti
    500 grami
  • Cukurs
    60 grami
  • Svaigais presētais raugs
    25 grami
  • Piens
    300 mililitri
  • Sviests
    65 grami
  • Cukurs pildījumam
    0 grami
  • Ola
    1 grams
  • Kanēlis   (magones)
    0 grami
  1. Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jūti, ka ir remdens.
  2. Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samīci kārtīgi mīklu, mīci kā minimums 5 minūtes.
  3. Sākumā mīkla ļoti ķīp un līp pie rokām, bet cītīgi mīcot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
  4. Kad mīkla samīcīta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielīti un noliec siltumā rūgt vienu stundu.
  5. Pēc stundas ņem mīklu, sadali 2 daļās (kanēļa bulciņām un magoņu bulciņām), ņem vienu mīklas daļu un izrullē to, tad uzsmērē sakultu olu, uzber daudz cukuru un daudz magones, tā, lai ir nosegts viss laukums.
  6. Sarullē mīklu rullītī un sagriez aptuveni 1 cm biezās ripiņās.
  7. Ripiņas liec uz cepamā papīra un uzraudzē vēl vienu stundu.
  8. To pašu atkārto ar kanēļa bulciņu pamatni (bet kanēli neliec tik daudz, cik magones, jo tad sanāks ļoti sauss un kanēlis sprūdīs kaklā).
  9. Kad ir pagājusi atkal stunda, bulciņu mīkla atkārtoti ir uzrūgusi, tad liec cepties cepeškrāsnī uz 190 grādiem aptuveni 15  - 20 minūtes jeb līdz bulciņas iekrāsojas brūnas.
  10. Gatavs, labu apetīti!