Supermīkstas bulciņas
🕔 160m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Kviešu milti500 grami
-
Cukurs60 grami
-
Svaigais presētais raugs25 grami
-
Piens300 mililitri
-
Sviests65 grami
-
Cukurs pildījumam0 grami
-
Ola1 grams
-
Kanēlis (magones)0 grami
- Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jūti, ka ir remdens.
- Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samīci kārtīgi mīklu, mīci kā minimums 5 minūtes.
- Sākumā mīkla ļoti ķīp un līp pie rokām, bet cītīgi mīcot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
- Kad mīkla samīcīta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielīti un noliec siltumā rūgt vienu stundu.
- Pēc stundas ņem mīklu, sadali 2 daļās (kanēļa bulciņām un magoņu bulciņām), ņem vienu mīklas daļu un izrullē to, tad uzsmērē sakultu olu, uzber daudz cukuru un daudz magones, tā, lai ir nosegts viss laukums.
- Sarullē mīklu rullītī un sagriez aptuveni 1 cm biezās ripiņās.
- Ripiņas liec uz cepamā papīra un uzraudzē vēl vienu stundu.
- To pašu atkārto ar kanēļa bulciņu pamatni (bet kanēli neliec tik daudz, cik magones, jo tad sanāks ļoti sauss un kanēlis sprūdīs kaklā).
- Kad ir pagājusi atkal stunda, bulciņu mīkla atkārtoti ir uzrūgusi, tad liec cepties cepeškrāsnī uz 190 grādiem aptuveni 15 - 20 minūtes jeb līdz bulciņas iekrāsojas brūnas.
- Gatavs, labu apetīti!