Ja tu vēlies, lai mērce būtu biezāka/tumīgāka, tad brīdī pirms taisies gaļai liet klāt ūdeni, pieber 2 ēdamkarotes miltus, visu samaisi, kādu pus minūti pacep un tad lej virsū ūdeni, un turpini gatavot, kā norādīts receptē. Ja rezultātā mērce joprojām šķiet pārāk šķidra, tad sajauc krūzē vēl miltus ar aukstu ūdeni un pielej klāt mērcei, un vēl mazliet pavāri.
Sarkanīgo krāsu mērcei piešķir paprikas pulveris.

Maltās gaļas mērce
Visātrākais veids, kā pielietot malto gaļu pusdienu pagatavošanai ir pagatavot maltās gaļas mērci. 10 minūtes un mērce gatava, atliek tikai izdomāt, ko pagatavot klāt - kartupeļus, makaronus, griķus vai jebko citu.
Ingredients
- 500 g Maltā gaļa
- 1 Sīpols
- 2 - 3 ēdamkarotes Skābais krējums
- pēc nepieciešamības Ūdens
- Sāls
- Pipari
- Paprikas pulveris
Instructions
- Sagriež smalki sīpolu un mazliet apcep uz pannas.
- Liek klāt malto gaļu, pievieno garšvielas un turpina cept līdz gaļa ir gatava.
- Kad gaļa gatava, tad pielej ūdeni tik daudz, cik vēlies šķidru vai biezu mērci, un pieliec krējumu.
- Visu pasutini vēl kādas 3 minūtes un gatavs.