Panna cotta ar kafiju

Panna cottas krēmu ir jāsalej tādās formiņās, no kurām pēc tam to būs iespējams dabūt ārā, vislabāk silikona, kas lokās. Šijā gadījumā, es izmantoju kēksiņu cepamo silikona formu.

Kad ir pienācis laiks likt uz šķīvja panna cottu, un tā labprātīgi nenāk ārā no formas, tad ar asu un spicu nazi, lēni un prātīgi apiet tai riņķī gar malām, un pēc tam to prātīgi izspiež uz šķīvja.

Taču, ja tev nav tādas formiņas, tad tā nav nekāda problēma, sapildi mazos trauciņos un pasniedz uzreiz no tiem, nemaz neizņemot ārā. Garšu tas nekā nemaina un noformēt, un pārliet ar mērci var arī trauciņā.

Panna cotta ar kafiju

Panna cotta ar kafiju

Panna cotta ir viegls želejveida deserts, ko var pasniegt ar dažādām mērcēm, kā, piemēram, šokolādes, ogu, vaniļas un citām pēc izvēles. Nosaukums liecina par to, ka būs sarežģīta pagatavošana, taču tā nebūt nav, panna cottu pagatavot ir ļoti vienkārši un ātri. Pagatavošanas laiks ir tikai aptuveni 10 minūtes, ilgāko laiku aizņem tā atrašanās ledusskapī.
Sagatavošana 1 minute
Gatavošana 10 minutes
Kopējais laiks 11 minutes

Ingredients
  

  • 150 ml Piens
  • 1 ēdamkarote ar nelielu kaudzīti Želatīns
  • 200 ml Saldais krējums 35%
  • 60 g Cukurs
  • 1 tējkarote bez kaudzes Šķīstošā kafija
  • Šokolāde glazūrai

Instructions
 

  • Aukstā pienā (50ml) ieber želatīnu un uzbriedina aptuveni 5 minūtes.
  • Grāpītī ielej saldo krējumu, atlikušos 100ml pienu, ieber cukuru, kafiju un maisot silda, līdz gandrīz vārās, bet neuzvārīt.
  • Kad grāpīša saturs ir uzsildījies, tad noņem no plīts un tur ielej uzbriedināto želatīnu, un aktīvi maisot to izšķīdina.
  • Gatavo krēmu ielej sev izvēlētajos trauciņos, pagaida kamēr atdziest un tad liek ledusskapī, lai sacietē, vismaz 4 stundas.
  • Pirms pasniegšanas, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un to pārlej pār panna cottu, un pasniedz.

1 thought on “Panna cotta ar kafiju”

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top