
Aukstā zupa ar kefīru
Aukstās zupas parādīšanās mājās uz pusdienu galda liecina par to, ka sākas siltais laiks un pavisam drīz būs vasara, un šis ir arī labs variants, kā izlietot Lieldienu olu kaujās vinnētās olas. Super labi garšo kopā ar apgrauzdētām maizītēm uz, kurām ir uzsmērēts sviests ar ķiplokiem un zaļumiem.
Sastāvdaļas
- Kefīrs - 1l
- Olas - 5
- Marinētas bietes - 1 burciņa
- Svaigais gurķis - 1 garais vai vairāki mazie
- Dilles
- Loki
- Sinepes - 2 tējkarotes
- Sāls un pipari
Kefīrs, Olas, Marinētas bietes, Svaigais gurķis, Dilles, Loki, Sinepes, Sāls un pipari,
Pagatavošana
- Izvāra cieti vārītas olas (aptuveni 10 minūtes vārītas) un atdzesē.
- Grāpī vai lielā bļodā lej kefīru, ieber marinētās bietes ar visu marinādi, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu gurķi, olas, dilles un lokus, pieliek sinepes, pieber sāli un piparus. Visu samaisa un gatavs.
Zupā kefīru var aizstāt arī ar parasto ūdeni, bet labāk, tad ņemt novārītu un atdzesētu.
Pievienot pie iecienītākajām