Gaspačo zupa
🕔 15m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
ļoti lieli Tomāti2 grami
-
Svaigie gurķi (mazie)3 grami
-
Sarkanā paprika1 grams
-
Tomātu sula200 mililitri
-
Dilles un pētersīļi0 grami
-
ēdamkarote Balzamiko etiķis0 grami
-
Citrons0 grami
-
Sāls (pipari)0 grami
- Noblanšē tomātus - nomazgā tos, iegriez pa vidu krustu, jo tā būs vieglāk noņemt mizu, liec bļodā, uzlej pāri verdošu ūdeni, tā, lai nosedz un atstā uz kādām 40 sekundēm. Pēc tam ņem ārā un noņem mizu, pirms mizošanas vari paturēt zem auksta ūdens, lai nedeg rokas.
- Nomizotos tomātus sagriez gabaliņos un liec blenderī.
- Nomizo, sagriez gurķus, sagriez papriku un arī liec blenderī. Visu kārtīgi sablenderē,
- Tad pielej klāt tomātu sulu, piespied citrona sulu, pielej etiķi, pievieno garšvielas un visu vēlreiz sablenderē.
- Smalki sagriez dilles un pētersīļus.
- Zupu lej bļodiņā, pārkaisi ar dillēm un pētersīļiem, klāt piekod maizīti ar <a href="https://namm.lv/receptes/sviests-ar-kiplokiem-un-zalumiem/">ķiploku sviestu. </a>