Pirms likšanas buljonā briseles kāpostiņus, tiem noņem virsējās, apvītušās lapiņas.
Ja visu saturu vārīsi uz lielas uguns, tad šķidrums ātri izvārīsies un vārīšanās procesā tas būs jāpapildina, lai sautējums nepiedegtu, tāpēc labāk visu darīt uz lēnas vai mērenas uguns.

Kartupeļu sautējums
Zināji, ka sautējumu pagatavot ir ļoti vienkārši? Kādreiz es domāju, ka tas ir sarežģīti, bet izrādās, ka it nemaz nav un pagatavošanas atslēga ir nepārcensties ar ūdens daudzumu un lēna uguns sautēšanās procesā, un rezultāts nevar neizdoties.
Principā šis sautējums tika gatavots uz sajūtām, priekš divām dienām, bez konkrētiem sastāvdaļu daudzumiem, tāpēc tu arī vari vadīties pēc daudzuma, cik vēlies pagatavot, vienai vai vairākām dienām un arī piedāvātos produktus vari aizstāt ar citiem. Galvenais ir nepārcensties ar ūdens daudzumu, lai nesanāktu zupa.
Ingredients
- 4 Vistu stilbiņi
- 4 Burkāni
- 1,5 kg Kartupeļi
- 500 g Briseles kāposti
- Ūdens
- Garšvielas
Instructions
- Vistu stilbiņus un garšvielas (sāls, pipari, karijs un, ko vēl kārojas pievienot) liek grāpī ar tik daudz ūdeni, lai būtu apsegti stilbiņi un vēl mazliet, tad vāra aptuveni 40 minūtes, līdz gatavi un izveidojies buljons. Pēc tam tos ņem ārā un noloba gaļu no kauliņiem.
- Buljonā liek mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, burkānus, nolobīto vistas gaļu un briseles kāpostiņus.
- Ja ūdens ir par maz, tad pielej vēl nedaudz, tā, lai ūdens apsedz visu satur, bet ne vairāk, taču ja ir par daudz, tad nolej nost.
- Visu sutina uz lēnas uguns vismaz 30 minūtes, līdz viss ir mīksts un mazliet izšķīdis, un šķidrums ir gandrīz izsutinājies.
- Gatavs!