
- Sagatavošanas laiks: 10 minūtes
- Gatavošanas laiks: 20 minūtes
- Porcijas: 4 porcijas
Kēksiņi ar šokolādes gabaliņiem
Kēksiņu gatavošana ir kā piedzīvojums garšu kārpiņām. Šajā receptē es parādīšu, kā tiek veidots kēksiņu pamats. Šie kēksiņi nebūs tik gaisīgi, kā, piemēram, cepti no gatavās mīklas maisījuma, bet gan stingrāki, tādi, ka apēdot vienu jutīsi, ka nākamo paņemsi nedaudz vēlāk nevis uzreiz. Tādus ir izdevīgi sacept uz bērnu ballītēm, vismaz nenoēdīs visu uzreiz.
Sastāvdaļas
- kviešu milti - 320g
- cepamais pulveris - 1 tējkarote
- cukurs - 120g
- piens - 300ml
- olas - 2 mazas vai 1 liela
- vaniļas cukurs - 2 tējkarotes
- sviests - 60g
- melnā šokolāde - 50g (aptuveni)
kviešu milti, cepamais pulveris, cukurs, piens, olas, vaniļas cukurs, sviests, melnā šokolāde,
Pagatavošana
- Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri.
- Citā bļodā sajauc cukuru, pienu, olu, vaniļas cukuru, izkausētu sviestu.
- Samaisa kopā sausās un slapjās sastāvdaļas, piemaisa klāt sakapātu melno šokolādi.
- Mīklu nedrīkst pārmaisīt, tai ir jāsanāk pabiezai, bet līstošai.
- Mīklu pilda kēksiņu formās 2/3 un liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem, aptuveni 20 minūtes.
Kā pildījumu var izmantot – šokolādi, konfektes, augļus, augļu sukādes, marmelādi, koksriekstu skaidiņas.
mīksti un gardi.. :]