Ķiploku – zaļumu maize

Sastāvdaļas sapildīšanai vari izmantot vairāk, ja cepsi vairākas vai lielāku maizīti, tāpēc tās ir aptuvenas un neskopojies ar pildījumu un garšas izteiksmīgumu, jo tā rezultāts būs vēl labāks.

Atstarpes starp iegrieztajām līnijām var būt mazākas, jo, kad maize izcepsies, tās būs tālāk viena no otras nekā sākumā, kamēr maizīte nav izcepta.

Ķiploku - zaļumu maize. Recepte

Ķiploku - zaļumu maize

Ķiploku - zaļumu maize, kas gatavota no piena baltmaizes receptes ir ideālais sabiedrotais šašlikam, piknikam un brīvdienai, un, jo vairāk ķiploku un zaļumu, jo labāka garša - noplēs gabaliņu un apēd tāpat vai arī uzsmērē virsū sviestu, uzliec sieru, un esi laimīgs. Bet piebilde, ka vislabāk tā garšo tieši tajā dienā, kad to izcep, tāpēc, ja ieplāno rīt pikniku, tad šodien sagādā sastāvdaļas un no rīta izcep, sagatavošanās process aizņem aptuveni 2 stundas, jo maizītei ir jāuzrūgst, bet viss pagatavošanas process ir ļoti, ļoti vienkāršs. Baltmaizes pamata recepti meklē te Piena baltmaize, zemāk ir pievienotas sastāvdaļas, kas ir nepieciešamas, lai sapildītu maizīti.
Sagatavošana 2 hours 10 minutes
Gatavošana 20 minutes
Kopējais laiks 2 hours 30 minutes

Ingredients
  

  • 1 tējkarote Sāls
  • 2 - 3 ēdamkarotes Eļļa
  • buntīte/saujiņa Pētersīļi
  • buntīte/saujiņa Dilles
  • 2 - 3 daiviņas Ķiploki

Instructions
 

  • Pagatavo piena baltmaizi.
  • Pagatavo pildījumu - smalki sakapā dilles un pētersīļus, piespied klāt ķiplokus, pieber sāli un pielej eļļu tik daudz, lai veidotos maza mērcīte. To visu mazliet pagaršo un ja prasās izteiktāku garšu, tad pievieno vēl sāli vai ķiplokus, vai arī kādas citas sastāvdaļas, kas liekas piemērotas.
  • Kad mīkla ir pirmo reizi uzrūgusi, tad veido garus mīklas batoniņus, kā franču bagetes un noliec uzrūgt vēl vienu stundu.
  • Kad uzrūgusi atkārtoti otro reizi, tad iegriez maizītē svītriņas un pildi tajās sagatavoto zaļumu pildījumu - liec kārtīgi, lai ir daudz, neskopojies.
  • Liec cepties 190 grādos uz aptuveni 20 minūtēm jeb līdz maize no augšas ir smuki brūna.
  • Un gatavs - lai labi garšo!

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top