
Ķiršu mērce
Lieliska mērce, ko pasniegt kopā ar saldajiem ēdieniem, kā, piemēram saldējumu vai putru. Ļoti labi garšos arī ar pankūkām vai biezpiena plācenīšiem.
Sastāvdaļas
- Ķirši - 400g
- Brūnais cukurs - 100g
- Kukurūzas ciete - 3 ēk. bez kaudzes
- Ūdens - 100ml
Ķirši, Brūnais cukurs, Kukurūzas ciete, Ūdens,
Pagatavošana
- Krūzē ar ūdeni izšķīdina kukurūzas cieti.
- Grāpī lej ūdeni ar kukurūzas cieti, ķiršus un cukuru.
- Regulāri maisot vāra uz vidējas liesmas, līdz sabiezējis.
- Atdzesē.
Mērce sanāks saldskāba, ja ir vēlme pēc saldākas, tad noteikti vari pievienot vairāk cukura, atkarīgs arī no ķiršu salduma. Var izmantot gan saldētus, gan svaigus ķiršus.
Pievienot pie iecienītākajām