Klasiskās kartupeļu pankūkas 🥔

Klāt pagatavoju biezpienu ar spinātiem, lokiem, dillēm, sāli un pipariem.

Klasiskās kartupeļu pankūkas. Recepte

Klasiskās kartupeļu pankūkas

Klasiskās kartupeļu pankūkas viennozīmīgi ierindojas manu mīļāko ēdienu topa 1. vietā, pasniegtas ar krējumu un cukuru vai ar krējumu un biezpienu, kas sajaukts ar zaļumiem, sāli un pipariem. Tās vienkārši nevar neizdoties. Bet ir daži nelieli punkti, kas jāizpilda, lai pankūkas sanāktu tiešām garšīgas un ar nedaudz kraukšķīgu garoziņu - kartupeļi ir jārīvē uz smalkas rīves, kad sarīvē, tad ļoti kārtīgi ir jānospiež kartupeļu sula - viens variants ir ielikt tīrā dvielītī vai marlē un kārtīgi izspiest, otrs variants ir ņemt mazas čupiņas sarīvētos kartupeļus un plaukstās izspiest - katrā ziņā sarīvētajiem kartupeļiem ir jāizskatās pavisam sausiem, vēl arī nevajag likt klāt miltus, jo tie padarīs pankūkas mīkstas. Bet pēc maniem novērojumiem, lai būtu patiešām kraukšķīgas pankūkas, tad tās ir gandrīz jāvāra eļļā, kas, manuprāt, nav nepieciešams, jo arī nedaudz kraukšķīga garoziņa ir ideāls variants.
Sagatavošana 15 minutes
Gatavošana 30 minutes
Kopējais laiks 45 minutes

Ingredients
  

  • aptuveni 10 vidēji lieli Kartupeļi
  • 1 Ola
  • šķipsniņa Sāls
  • šķipsniņa Pipari
  • cepšanai Eļļa

Instructions
 

  • Uz smalkas rīves sarīvē kartupeļus un kārtīgi nospiež kartupeļu sulu. Kā to izdarīt var izlasīt aprakstā.
  • Kartupeļiem pievieno olu, sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.
  • Cep uz pannas no abām pusēm līdz zeltaini brūnas.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top