Rauga mīkla

Vislabāk garšos, ja izmanto rozā Himalaju sāli.

rauga mīkla

Rauga mīkla

No šīs receptes iznāks ļoti mīksta un dikti garšīga mīkla, turklāt ļoti viegli pagatavojama. Mīkla būs piemērota gatavojot pīrādziņus, gan saldās, gan sāļās bulciņas, picas un citus gardumus, kā arī vienkārši izveidot kukulīti, apsmērēt ar olu un izcept baltmaizi!
Sagatavošana 2 hours 10 minutes
Gatavošana 20 minutes
Kopējais laiks 2 hours 30 minutes

Ingredients
  

  • 500 g Kviešu milti
  • 1 1/2 tējkarote Sāls
  • 60 g Cukurs
  • 25 g Svaigais presētais raugs
  • 65 g Sviests
  • 300 ml Piens

Instructions
 

  • Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jūti, ka ir remdens.
  • Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samīci kārtīgi mīklu, mīci kā minimums 5 minūtes.
  • Sākumā mīkla ļoti ķīp un līp pie rokām, bet cītīgi mīcot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
  • Kad mīkla samīcīta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielīti un noliec siltumā rūgt vienu stundu.
  • Pēc stundas, samīci mīklu vēlreiz un izveido maizes kukulīti, vari iegriezt rieviņas, lai smukāk un, tad liec uz cepamā papīra, un uzraudzē vēl vienu stundu.
  • Pēc tam cep cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 20 minūtes jeb līdz maizīte ir kļuvusi brūna.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top