Rauga mīkla

Vislabāk garŔos, ja izmanto rozā Himalaju sāli.

rauga mīkla

Rauga mīkla

No Ŕīs receptes iznāks ļoti mÄ«ksta un dikti garŔīga mÄ«kla, turklāt ļoti viegli pagatavojama. MÄ«kla bÅ«s piemērota gatavojot pÄ«rādziņus, gan saldās, gan sāļās bulciņas, picas un citus gardumus, kā arÄ« vienkārÅ”i izveidot kukulÄ«ti, apsmērēt ar olu un izcept baltmaizi!
SagatavoŔana 2 hours 10 minutes
GatavoŔana 20 minutes
Kopējais laiks 2 hours 30 minutes

Ingredients
  

  • 500 g KvieÅ”u milti
  • 1 1/2 tējkarote Sāls
  • 60 g Cukurs
  • 25 g Svaigais presētais raugs
  • 65 g Sviests
  • 300 ml Piens

Instructions
 

  • Pasildi mazliet pienu, bet tikai tik, lai ar pirkstu jÅ«ti, ka ir remdens.
  • Sajauc kopā visas sastāvdaļas (raugu un sviestu sadali mazos gabaliņos) un samÄ«ci kārtÄ«gi mÄ«klu, mÄ«ci kā minimums 5 minÅ«tes.
  • Sākumā mÄ«kla ļoti Ä·Ä«p un lÄ«p pie rokām, bet cÄ«tÄ«gi mÄ«cot, tā vairs nelips klāt, tāpēc nepievieno vairāk miltus.
  • Kad mÄ«kla samÄ«cÄ«ta, tad liec bļodā, uzliec pa virsu dvielÄ«ti un noliec siltumā rÅ«gt vienu stundu.
  • Pēc stundas, samÄ«ci mÄ«klu vēlreiz un izveido maizes kukulÄ«ti, vari iegriezt rieviņas, lai smukāk un, tad liec uz cepamā papÄ«ra, un uzraudzē vēl vienu stundu.
  • Pēc tam cep cepeÅ”krāsnÄ« 190 grādos aptuveni 20 minÅ«tes jeb lÄ«dz maizÄ«te ir kļuvusi brÅ«na.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top