Šokolādes babka
🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 18
-
Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
-
Mīklas pagatavošanai:0 grami
-
Kviešu milti260 grami
-
Baltais cukurs50 grami
-
Sausais raugs7 grami
-
Silts ūdens85 mililitri
-
Olas2 grami
-
Sviests75 grami
-
šķipsniņa Sāls0 grami
-
mazliet Eļļa0 grami
-
Šokolādes mērces pagatavošanai:0 grami
-
Tumšā šokolāde180 grami
-
Sviests120 grami
-
Pūdercukurs100 grami
-
Nesaldināts kakao pulveris40 grami
-
šķipsniņa Sāls0 grami
-
Cukura glazūras pagatavošanai:0 grami
-
Ūdens50 mililitri
-
Cukurs40 grami
- Siltā (ne karstā) ūdenī ieber raugu, samaisi un ļauj 10 minūtes tam pastāvēt.
- Bļodā ber miltus, cukuru, sāli un visu samaisi.
- Liec klāt olas, samaisi, pielej klāt raugu un atkal samaisi, pēc tam pieliec klāt sviestu. Visu ar rokām mīci kādas 5 minūtes, līdz mīkla ir kārtīgi sajaukusies.
- Bļodu iesmērē ar mazliet eļļu, liec iekšā samīcīto mīklu, pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz nakti vai vismaz 8 stundām.
- Grāpītī liec sviestu un sakapātu šokolādi, visu karsē uz lēnas uguns līdz viss izkusis.
- Tad pieber klāt pūdercukuru, sāli un kakao pulveri, visu kārtīgi maisot pakarsē aptuveni vienu minūti.
- Ņem mīklu, uz galda uzkaisi miltus un izrullē mīklu.
- Uz izrullētās mīklas pa vidu, atstājot brīvas malas, uzsmērē visu šokolādes mērci (skaties bildi), Brīvās maliņas apsmērē mazliet ar ūdeni, tas palīdzēs tām salipt kopā.
- Sarullē mīklu rullītī.
- Ja mīkla ir pārāk mīksta un sasilusi, tad ieliec uz mirkli saldētavā, lai tā sacietē, jo tad būs vieglāk turpināt darboties.
- Mīklas rullīti pārgriez uz pusēm un vienu galu salipini kopā, tad sāc pīt mīklu kopā, liekot vienu daļu pāri otrai, tā, lai sanāk kā bildē.
- Cepamtraukā iesmērē sviestu un izkaisi ar miltiem, tad liec iekšā sapīto mīklu.
- Noliec to uz 1,5 stundu malā, lai uzrūgst.
- Kad uzrūgusi (dubultojusies savos izmēros), tad cep 180 grādos aptuveni 20 - 25 minūtes jeb līdz babka ir kļuvusi brūna.
- Lai babka būtu spīdīga, saldāka un ar kraukšķīgu garoziņu, vajag pagatavot cukura sīrupu.
- Grāpītī ielej ūdeni, uzvāri un pieber klāt cukuru.
- Uz lēnas uguns maisot, turpini karsēt aptuveni minūti.
- Kad babka ir izcepusies, tad kārtīgi un neskopojoties ar sīrupu, apsmērē to.
- Kad atdzisusi, tad ķeries klāt pie fantastiski garšīgās šokolādes maizes.