Šī cepumu mīkla vairāk der bezformu cepumiem, jo sagatavotās cepumu formiņas izplūdīs un būs vilšanās, ka nav gaidītais rezultāts, taču ja gatavosi uzreiz jau ar apziņu, ka cepumi būs jāsalauž vai jāsagriež, tad rezultāts būs lielisks.
Šajā receptē šokolādes skaidiņas ir gatavās, konditorejas izstrādājumu rotāšanai paredzētās, bet to vietā var izmantot arī parasto šokolādi sarīvētu vai sakapātu.

Riekstu cepumi ar šokolādi
Šī riekstu, bezglutēna cepumu recepte ir tik viegla un ātri pagatavojama, ka nebūs vienīgā reize, kad cepsi šādus cepumus.
Cepumus ir pierasts izcept no formiņām - zvaigznītēm, aplīšiem, sirsniņām, taču man patīk izcept vienu lielu mīklas laukumu un tad to saplēst nelīdzenās un dažādās formās. Tas cepumiem piešķir papildu interesantumu un nav jāsatraucas, ka kāds cepumus izdevies nesmuks vai šķībs, jo neatbilst formai.
Ingredients
- 200 g Zemesrieksti nesālīti lobīti
- 100 g Cukurs
- 2 Olu baltumi
- 30 g Šokolādes skaidiņas
Instructions
- Blenderī vai maisiņā sasmalcina riekstus, bet nav nepieciešams pavisam smalki.
- Sasmalcinātajiem riekstiem pievieno cukuru, olu baltumus (nesaputotus), šokolādes skaidiņas un to visu samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu lej uz cepamā papīra, izlīdzina un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes.
- Jo biezāka būs mīkla uzklāta uz cepampannas, jo mīkstāki un ķipīgāki būs cepumi, bet, jo plānāka mīkla, jo kraukšķīgāki.