Man patīk šokolādes desu pagatavot svētkos vai kad zini, ka nāks ciemiņi, jo tās pagatavošana aizņem tikai pāris minūtes.

Šokolādes desa
Šokolādes desa jeb saldā brunete ir klasisks saldais ēdiens. Tai ir tik daudz plusu - ļoooti garšīga, ļoooti vienkārši pagatavojama, ļoooti ātri pagatavojama, aizstāj kūku svētkos vai ierasto šokolādi pēc pusdienām pie kafijas un izskatās lieliski.
Ingredients
- 180 g Sviests
- 250 g Cepumi selgas tipa
- 200 g Rūgtā šokolāde
- 200 g Iebiezinātais piens ar cukuru
- apviļāšanai Rūgtais kakao pulveris
Instructions
- Liec karstā ūdens peldē kausēties kopā šokolādi un sviestu.
- Pa to laiku sadrupini palielās drupačās cepumus.
- Kad sviests un šokolāde izkusuši, tad liec klāt iebiezināto pienu un samiksē ar mikseri, pēc tam pieber cepumus un ar karoti iemaisi tos iekšā.
- Lai būtu vieglāk darboties, tad vari ielikt uz aptuveni 30 minūtēm bļodu ar masu ledusskapī, lai mazliet sacietē, taču vari darboties arī uzreiz.
- Izklāj mīklu uz pārtikas plēves un sarullē visu rullītī, kā bildē.
- Liec saldētavā uz 2 - 3 stundām.
- Pēc tam kad sasalis, nav nepieciešama speciāla atkausēšana, jo kad griezīsi un līdz tiksi pie ēšanas, tā jau būs kļuvusi mīkstāka.
- Kad izņem no saldētavas, tad iztin no plēves un apkaisi vai apviļā kakao pulverī, tas piešķirs papildus izskatīgumu.