
Zemesriekstu - auzu cepumi
Sastāvdaļas
- Ola - 1
- Muskvado cukurs - 30g
- Brūnais cukurs - 20g
- Eļļa (olīveļļa vai jebkāda cita) - 5 ēdamkarotes
- Auzu pārslas - 100g
- Auzu milti - 50g
- Zemesrieksti - 60g
- Zemesriekstu sviests - 100g
- Sāls - šķipsniņa
- Cepamais pulveris - 1 tējkarote
- Dzeramā soda - 1/2 tējkarote
Ola, Muskvado cukurs, Brūnais cukurs, Eļļa (olīveļļa vai jebkāda cita), Auzu pārslas, Auzu milti, Zemesrieksti, Zemesriekstu sviests, Sāls, Cepamais pulveris, Dzeramā soda,
Pagatavošana
- Bļodā sajauc olu ar eļļu, muskvado cukuru un brūno cukuru.
- Tad pievieno klāt visas pārējās sastāvdaļas, kārtīgi visu samaisi vai samīci ar rokām. Mīkla nesanāks šķidra, bet pabieza.
- No mīklas veido nelielas bumbiņas, kuras pēc tam starp plaukstām saspied, lai veidojas plakans cepums.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes.
*Muskvado cukuru var aizstāt arī ar brūno cukuru vai balto cukuru
**Ja nav mājās auzu milti, tad var samalt auzu pārslas līdz miltu konsistencei vai arī izmantot parastos kviešu miltus.
No piedāvātā mīklas daudzuma sanāks aptuveni 10 vidēji lieli cepumi.
Pievienot pie iecienītākajām