Šokolādes babka recepte

Šokolādes babka

🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 18
    Pieejams   Ņamm+  
  • Mīklas pagatavošanai:
    0 grami
  • Kviešu milti
    260 grami
  • Baltais cukurs
    50 grami
  • Sausais raugs
    7 grami
  • Silts ūdens
    85 mililitri
  • Olas
    2 grami
  • Sviests
    75 grami
  • šķipsniņa Sāls
    0 grami
  • mazliet Eļļa
    0 grami
  • Šokolādes mērces pagatavošanai:
    0 grami
  • Tumšā šokolāde
    180 grami
  • Sviests
    120 grami
  • Pūdercukurs
    100 grami
  • Nesaldināts kakao pulveris
    40 grami
  • šķipsniņa Sāls
    0 grami
  • Cukura glazūras pagatavošanai:
    0 grami
  • Ūdens
    50 mililitri
  • Cukurs
    40 grami
  1. Siltā (ne karstā) ūdenī ieber raugu, samaisi un ļauj 10 minūtes tam pastāvēt.
  2. Bļodā ber miltus, cukuru, sāli un visu samaisi.
  3. Liec klāt olas, samaisi, pielej klāt raugu un atkal samaisi, pēc tam pieliec klāt sviestu. Visu ar rokām mīci kādas 5 minūtes, līdz mīkla ir kārtīgi sajaukusies.
  4. Bļodu iesmērē ar mazliet eļļu, liec iekšā samīcīto mīklu, pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz nakti vai vismaz 8 stundām.
  5. Grāpītī liec sviestu un sakapātu šokolādi, visu karsē uz lēnas uguns līdz viss izkusis.
  6. Tad pieber klāt pūdercukuru, sāli un kakao pulveri, visu kārtīgi maisot pakarsē aptuveni vienu minūti.
  7. Ņem mīklu, uz galda uzkaisi miltus un izrullē mīklu.
  8. Uz izrullētās mīklas pa vidu, atstājot brīvas malas, uzsmērē visu šokolādes mērci (skaties bildi), Brīvās maliņas apsmērē mazliet ar ūdeni, tas palīdzēs tām salipt kopā.
  9. Sarullē mīklu rullītī.
  10. Ja mīkla ir pārāk mīksta un sasilusi, tad ieliec uz mirkli saldētavā, lai tā sacietē, jo tad būs vieglāk turpināt darboties.
  11. Mīklas rullīti pārgriez uz pusēm un vienu galu salipini kopā, tad sāc pīt mīklu kopā, liekot vienu daļu pāri otrai, tā, lai sanāk kā bildē.
  12. Cepamtraukā iesmērē sviestu un izkaisi ar miltiem, tad liec iekšā sapīto mīklu.
  13. Noliec to uz 1,5 stundu malā, lai uzrūgst.
  14. Kad uzrūgusi (dubultojusies savos izmēros), tad cep 180 grādos aptuveni 20 - 25 minūtes jeb līdz babka ir kļuvusi brūna.
  15. Lai babka būtu spīdīga, saldāka un ar kraukšķīgu garoziņu, vajag pagatavot cukura sīrupu.
  16. Grāpītī ielej ūdeni, uzvāri un pieber klāt cukuru.
  17. Uz lēnas uguns maisot, turpini karsēt aptuveni minūti.
  18. Kad babka ir izcepusies, tad kārtīgi un neskopojoties ar sīrupu, apsmērē to.
  19. Kad atdzisusi, tad ķeries klāt pie fantastiski garšīgās šokolādes maizes.