*Muskvado cukuru var aizstāt arī ar brūno cukuru vai balto cukuru
**Ja nav mājās auzu milti, tad var samalt auzu pārslas līdz miltu konsistencei vai arī izmantot parastos kviešu miltus.
No piedāvātā mīklas daudzuma sanāks aptuveni 10 vidēji lieli cepumi.

Zemesriekstu - auzu cepumi
Ingredients
- 1 Ola
- 30 g Muskvado cukurs
- 20 g Brūnais cukurs
- 5 ēdamkarotes Eļļa olīveļļa vai jebkāda cita
- 100 g Auzu pārslas
- 50 g Auzu milti
- 60 g Zemesrieksti
- 100 g Zemesriekstu sviests
- šķipsniņa Sāls
- 1 tējkarote Cepamais pulveris
- 1/2 tējkarote Dzeramā soda
Instructions
- Bļodā sajauc olu ar eļļu, muskvado cukuru un brūno cukuru.
- Tad pievieno klāt visas pārējās sastāvdaļas, kārtīgi visu samaisi vai samīci ar rokām. Mīkla nesanāks šķidra, bet pabieza.
- No mīklas veido nelielas bumbiņas, kuras pēc tam starp plaukstām saspied, lai veidojas plakans cepums.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes.