Zemesriekstu – auzu cepumi

*Muskvado cukuru var aizstāt arī ar brūno cukuru vai balto cukuru

**Ja nav mājās auzu milti, tad var samalt auzu pārslas līdz miltu konsistencei vai arī izmantot parastos kviešu miltus.

No piedāvātā mīklas daudzuma sanāks aptuveni 10 vidēji lieli cepumi.

Zemesriekstu - auzu cepumi

Zemesriekstu - auzu cepumi

Sagatavošana 5 minutes
Gatavošana 10 minutes
Kopējais laiks 15 minutes

Ingredients
  

  • 1 Ola
  • 30 g Muskvado cukurs
  • 20 g Brūnais cukurs
  • 5 ēdamkarotes Eļļa olīveļļa vai jebkāda cita
  • 100 g Auzu pārslas
  • 50 g Auzu milti
  • 60 g Zemesrieksti
  • 100 g Zemesriekstu sviests
  • šķipsniņa Sāls
  • 1 tējkarote Cepamais pulveris
  • 1/2 tējkarote Dzeramā soda

Instructions
 

  • Bļodā sajauc olu ar eļļu, muskvado cukuru un brūno cukuru.
  • Tad pievieno klāt visas pārējās sastāvdaļas, kārtīgi visu samaisi vai samīci ar rokām. Mīkla nesanāks šķidra, bet pabieza.
  • No mīklas veido nelielas bumbiņas, kuras pēc tam starp plaukstām saspied, lai veidojas plakans cepums.
  • Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top