
Gaļas bumbiņas ar spageti
Šis ir labs veids, kā vienkāršos spageti un kotletes pārvērst par nedaudz savādākām un ļoti garšīgām pusdienām.
Sastāvdaļas
- Spageti - 250g
- Maltā gaļa - 500g
- Angļu sinepes - 2 ēdamkarotes
- Milti - 25g
- Ola - 1
- Sāls un pipari
- Raudene
- Sīpols - 1
- Ķiploku daiviņas - 2
- Tomāti savā sulā (gabaliņos) - 800g
- Lauru lapas - 3
- Svaigi pētersīļi
- Eļļa cepšanai
Spageti, Maltā gaļa, Angļu sinepes, Milti, Ola, Sāls un pipari, Raudene, Sīpols, Ķiploku daiviņas, Tomāti savā sulā (gabaliņos), Lauru lapas, Svaigi pētersīļi, Eļļa cepšanai,
Pagatavošana
- Uzvāri spageti, kad gatavi, tad nolej ūdeni, nomazgā ar aukstu ūdeni un aplej mazliet ar eļļu, tas neļaus tiem saķipt kopā.
- Pagatavo gaļas bumbiņas: Sajauc bļodā malto gaļu, sinepes, miltus, sāli, piparus un olu. No masas veido mazas gaļas bumbiņas, kuras apcep uz pannas no abām pusēm.
- Sakapā un sacep sīpolus un ķiplokus.
- Liec tos katlā, kurā gatavosi mērci un pieliec klāt tomātus savā sulā, pētersīļus, raudeni un lauru lapas.
- To visu uz lēnas uguns, pasutini 5 minūtes un tad liec iekšā saceptās gaļas bumbiņas, un sutini vēl aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Kad mērce sasutinājusies, tad iemaisi spageti un pasniedz.