
Ķiploku grauzdiņu salāti
Ķiploku grauzdiņu salāti ir tik ļoti visiem zināmi un garšīgi, bet man patīk izmainīt divas lietas šajos salātos - pielikt klāt kūpinātu vistas girosu un nekārtot kārtās, bet gan visu smuki samaisīt kopā. Vislabākie salāti sanāk no pašu gatavotiem Rupjmaizes ķiploku grauzdiņiem, bet laika taupīšanas nolūkos es šoreiz izmantoju veikalā nopērkamos.
Sastāvdaļas
- Ķiploku grauzdiņi - 150g
- Siers - 150g
- Ķiršu tomātiņi - 8 tomātiņi
- Konservēta kukurūza - 1 bundžiņa/280g
- Kūpināti vistas girosi - 3 gabali
- Majonēze - 1 ēdamkarote
- Krējums 20% - 300g
- Dilles - buntīte
- Loki - buntīte
- Sāls
- Pipari
Ķiploku grauzdiņi, Siers, Ķiršu tomātiņi, Konservēta kukurūza, Kūpināti vistas girosi, Majonēze, Krējums 20%, Dilles, Loki, Sāls, Pipari,
Pagatavošana
- Ņem bļodu un liec iekšā mazos gabaliņos sagrieztus ķiploku grauzdiņus, sarīvētu sieru, sagrieztu vistas girosu, šķēlītēs sagrieztus tomātiņus, kukurūzu bez sulas, sagrieztas dilles un lokus, sāli un piparus, krējumu un majonēzi.
- Visu samaisi.
- Ja vēlies, lai grauzdiņi kļūst mīkstāki, tad liec pagatavotos salātus uz vismaz stundu ledusskapī, lai viss savelkas un tad pasniedz.
Kūpināts vistas giross salātiem piešķir izteiksmīgāku garšu un papildus sātīgumu, tāpēc, ja iepriekš šāds variants nav mēģināts, tad noteikti iesaku.
Ja salātus prasās asākus, tad piespied klāt ķiplokus.
Pievienot pie iecienītākajām