Šokolādes kēkss recepte

Šokolādes kēkss

🕔 60m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 8
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Rūgtā šokolāde
    100 grami
  • Piena šokolāde
    50 grami
  • Cukurs
    200 grami
  • Olu dzeltenumi
    2 grami
  • Piens
    190 mililitri
  • Milti
    240 grami
  • tējkarote Cepamais pulveris
    1 grams
  • Sviests
    100 grami
  1. Saputo sviestu ar cukuru. Sviestam ir jābūt mīkstam, istabas temperatūrā.
  2. Pa to laiku karstā ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, kad izkususi, tad noliek malā, lai mazliet padziest.
  3. Saputo olu dzeltenumus un piejauc klāt sviesta masai un samaisa, tad pievieno izkausētu šokolādi un samaisa.
  4. Pielej pienu un samaisa.
  5. Pēc tam pievieno miltus un cepamo pulveri. To visu samaisa. Mīklai ir jāsanāk gaisīgai, pufīgai un nedaudz līstošai.
  6. Gatavo mīklu lej cepamformā vai kēksa formā, ja nepieciešams ietauko vai ieklāj cepamo papīru.
  7. Cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes.
  8. Kamēr kēkss cepas, karstā ūdens peldē izkausē piena šokolādi un, kad kēkss ir izcepies, tad ar tējkaroti to aplaista ar izkausēto šokolādi.