Zemesriekstu cepumi recepte

Zemesriekstu cepumi

🕔 15m
⭐ 4.7/5
🍽️ 1
🛒 3
    Pašreiz šai receptei uzturvērtība nav pieejama
  • Zemesrieksti nesālīti   (lobīti)
    200 grami
  • Pūdercukurs
    200 grami
  • Ola
    1 grams
  1. Riekstus blenderī samaļ, bet nevajag samalt pavisam pulverī. Ir labi, ja paliek nelieli riekstu gabaliņi, tas piešķirs tekstūru un kraukšķīgumu.
  2. Pie samaltajiem riekstiem pievieno pūdercukuru un samaisa.
  3. Sakuļ olu un pievieno riekstiem, samaisa.
  4. Mīklu izklāj uz cepampapīra un ar karoti izlīdzina.
  5. Mīklu ieliek ledusskapī uz aptuveni 10 stundām (vislabāk to darīt uz nakti, jo tad nekārosies pēc iespējas ātrāk uzcept)
  6. Kad mīkla nostāvejusi, tad sagriež četrstūrīšos un pārliek uz citu cepampapīru, bet liek ar nelielu atstarpi, jo cepumi palielināsies izmēros.
  7. Cep 200 grādos aptuveni 7- 10 minūtes.
  8. Ja šķiet, ka cepumiem apakša jau ir gatava, bet augša vēl nav brūna, tad plāti var uzlikt uz paša augšējā stāva uz dažām sekundēm, līdz apbrūninās, bet ir jāvaktē, lai neapdeg jo tas būs ātri.