Zemesriekstu cepumi

Gatavojot šos cepumus nav nekāds pārsteigums, ka cepumu konsistence katru reizi sanāk savādāka, jo šķidrāka mīkla, jo ķepīgāki cepumi, jo biezāka un stingrāka mīkla, jo kraukšķīgāki cepumi, tas ir arī atkarīgs no izvēlētās olas lieluma.

Cepumu mīklu pagatavot ir ļoti ātri, aptuveni 5 minūtes, bet tad tad viņai ir jāļauj sacietēt ledusskapī vismaz 10 stundas.

Zemesriekstus var aizstāt ar jebkādiem riekstiem, piemēram, ar lazdu riekstiem un izmantojot 150g : 150g cepumi sanāk daudz, daudz kraukšķīgāki, bet ne sliktāki.

Zemesriekstu cepumi

Zemesriekstu cepumi

Šai bezglutēna cepumu receptei ir nepieciešamas tikai 3 sastāvdaļas. Tomēr mīklas pagatavošana ir super ātra, bet nedaudz ķepīga. Ēdot zemesriekstu cepumus ir sajūta, ka uz mūžu palikšu uzticīga tikai šiem cepumiem. Mīlestība no pirmā kumosa. Apakša kraukšķīga, vidus mīksts un ķepīgs, augša apcepusies, bet ne TIK kraukšķīga kā apakša.
Sagatavošana 5 minutes
Gatavošana 10 minutes
Kopējais laiks 15 minutes

Ingredients
  

  • 200 g Zemesrieksti nesālīti lobīti
  • 200 g Pūdercukurs
  • 1 Ola

Instructions
 

  • Riekstus blenderī samaļ, bet nevajag samalt pavisam pulverī. Ir labi, ja paliek nelieli riekstu gabaliņi, tas piešķirs tekstūru un kraukšķīgumu.
  • Pie samaltajiem riekstiem pievieno pūdercukuru un samaisa.
  • Sakuļ olu un pievieno riekstiem, samaisa.
  • Mīklu izklāj uz cepampapīra un ar karoti izlīdzina.
  • Mīklu ieliek ledusskapī uz aptuveni 10 stundām (vislabāk to darīt uz nakti, jo tad nekārosies pēc iespējas ātrāk uzcept)
  • Kad mīkla nostāvejusi, tad sagriež četrstūrīšos un pārliek uz citu cepampapīru, bet liek ar nelielu atstarpi, jo cepumi palielināsies izmēros.
  • Cep 200 grādos aptuveni 7- 10 minūtes.
  • Ja šķiet, ka cepumiem apakša jau ir gatava, bet augša vēl nav brūna, tad plāti var uzlikt uz paša augšējā stāva uz dažām sekundēm, līdz apbrūninās, bet ir jāvaktē, lai neapdeg jo tas būs ātri.

2 thoughts on “Zemesriekstu cepumi”

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top