Šokolādes kēkss

Kēkss jācep aptuveni 40 minūtes, bet tas ir atkarīgs no cepeškrāsns, taču nevajag pārcept, jo tad kēkss sanāks ciets un sauss, labāk, ka tas ir mazliet, mazliet pajēls.

šokolādes kēkss

Šokolādes kēkss

Šokolādes kēkss vienmēr ir modē. Pagatavošana ir pavisam elementāra un iznākums ļoti garšīgs.
Sagatavošana 20 minutes
Gatavošana 40 minutes
Kopējais laiks 1 hour

Ingredients
  

  • 100 g Rūgtā šokolāde
  • 50 g Piena šokolāde
  • 200 g Cukurs
  • 2 Olu dzeltenumi
  • 190 ml Piens
  • 240 g Milti
  • 1 tējkarote Cepamais pulveris
  • 100 g Sviests

Instructions
 

  • Saputo sviestu ar cukuru. Sviestam ir jābūt mīkstam, istabas temperatūrā.
  • Pa to laiku karstā ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, kad izkususi, tad noliek malā, lai mazliet padziest.
  • Saputo olu dzeltenumus un piejauc klāt sviesta masai un samaisa, tad pievieno izkausētu šokolādi un samaisa.
  • Pielej pienu un samaisa.
  • Pēc tam pievieno miltus un cepamo pulveri. To visu samaisa. Mīklai ir jāsanāk gaisīgai, pufīgai un nedaudz līstošai.
  • Gatavo mīklu lej cepamformā vai kēksa formā, ja nepieciešams ietauko vai ieklāj cepamo papīru.
  • Cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes.
  • Kamēr kēkss cepas, karstā ūdens peldē izkausē piena šokolādi un, kad kēkss ir izcepies, tad ar tējkaroti to aplaista ar izkausēto šokolādi.

2 thoughts on “Šokolādes kēkss”

  1. Izmēģināju pēc receptes, diezgan vīlos – pliekans, gaišs un “pliks”. Secināju, ka šokolādi vajadzētu 200g, nevis 100, olu dzeltenumus 4 gab.

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Recipe Rating




Scroll to Top