Man sanāca 10 palielas kūciņas, ja gribi, lai ir vairāk, tad spied mazākus mīklas pikucīšus, bet ne pavisam mazus.

Sāļās vēja kūkas
Vēja kūkas ir pierasts ēst ar saldo biezpiena krēma pildījumu, taču noteikti ir jāpamēģina arī ar siera salātu pildījumu, un vēl labāk ir apēst vienu saldo un pēc tam vienu sāļo, vai arī pa kādām trijām vairāk no katras garšas.
Kūciņu pamata pagatavošana ir tāda pati kā saldajām.
Ingredients
- 50 g Sviests
- 100 ml Ūdens
- šķipsniņa Sāls
- 100 g Milti
- 2 L izmēra Olas
- 200 g Siers
- 3 - 4 daiviņas vai arī pēc garšas Ķiploki
- Majonēze
- Krējums
Instructions
Mīklas pagatavošana:
- Grāpīti ielej ūdeni, pievieno sviestu un sāli.
- Karsē līdz sviests ir izkusis, bet neuzvāri.
- Kad sviests izkusis, tad ar vienu piegājienu pieber klāt visus miltus un maisi kārtīgi mīklu līdz tā ir atlipusi no grāpja un "savēlusies" vienā stingrā masā - mīklas pikucī.
- Šī mīklas daļa ir ļoti, ļoti kārtīgi jāatdzesē, tāpēc, lai process būtu ātrāks, pārliec mīklu no grāpīša citā bļodā.
- Kad mīkla ir auksta, tad pa vienai ar mikseri piekul klāt olas līdz mīkla izveidojusies viendabīgā, krēmīgā masā.
- Pildi to konditorejas maisiņā vai cepammaisiņā, kuram pēc tam nogriez stūrīti.
Mīklas cepšana:
- Uz cepamās plāts spied nelielus mīklas pikucīšus, neliec cieši blakus vienu otram, jo kūciņas palielināsies izmēros.
- Cep 200 grādos aptuveni 15 minūtes jeb līdz kūciņas ir palikušas brūnas un virsiņa ir saplaisājusi.
- Krāsns durvis nevirini!
- Kad kūciņas šķiet gatavas, tad izņem vienu ārā un pabungā pa apakšu, ja ir dzirdama dobja skaņa, tātad ir gatava.
- Liec malā, lai kārtīgi atdziest.
Pagatavo siera salātus:
- Sarīvē uz smalko rīvi sieru, piespied klāt ķiplokus, piejauc krējumu un majonēzi, un visu kārtīgi samaisi.
- Kad kūciņas izcepušās un atdzisušas, tad sapildi ar siera salātiem. Visvieglāk to būs izdarīt, iegriežot nedaudz pa vidu mīklai un sapildot ar karoti.