Ko šodien ēdīsim? Ko uztaisīt ēst? Jautājumi, kas tiek uzdoti gandrīz katru dienu! 👩🍳
SEKO MUMS FACEBOOK35+ idejas vakariņām
Vēl daudz un dažādas receptes un idejas vakariņām vari atrast šeit

Makaroni vistas filejas un saldā krējuma mērcē [VIDEO]
Garšīgas, sātīgas, sulīgas un galvenokārt ļoti viegli pagatavojamas pusdienas! Krēmīgs un sulīgs, nedaudz saldskābs un tieši īsto aromātu, kā arī garšu dos karijs.
Skatīt recepti

Makaroni siera mērcē (jeb mac ‘n’ cheese) [VIDEO]
Amerikāņu klasika – Mac and Cheese. Tie ir makaroni ar krēmīgu siera mērci, vakariņas vai pusdienas – vienmēr garšos izcili. Pagatavošana ir pavisam ātra un vienkārša, un šī ir garšīga alternatīva ierastajiem, parastajiem makaroniem ar sieru.
Skatīt recepti

PUPIŅU & DĀRZEŅU SAUTĒJUMS [VIDEO]
Skatīt recepti

Lazanja
Lazanja ir pagatavojama ļoti daudzos veidos, ar daudzām un dažādām sastāvdaļām, bet es parādīšu visvieglāko un ātrāko pagatavošanas veidu. Rezultāts sanāk patiešām garšīgs un sātīgs.
Skatīt recepti

Makaroni ar spinātiem saldā krējuma mērcē [VIDEO]
Krēmīga pasta ar spinātiem kopā ar ķiršu tomātiņiem un aromātisko kariju garšos lieliski. Viegli un ātri pagatavojams pastas ēdiens, kas garšos visiem. Šajā receptē tiek izmantota penne pasta (makaroni), bet derēs arī tavi iemīļotākie.
Skatīt recepti

Pankūkas ar gaļu saldā krējuma mērcē [VIDEO]
Pankūkas ēst ir garšīgi visās dienas ēdienreizēs un īpaši garšīgi tās garšo vakariņās – pildītas ar malto gaļu, saldajā krējumā un pēc tam cepeškrāsnī – izdosies lieliska maltīte. Ja gatavosi vakariņās un pāri paliks – arī brokastīs lieliski iederēsies. Plāno pankūku recepte šeit.
Skatīt recepti

Kartupeļi cepeškrāsnī ar sieru un zaļumiem
Ļoti viegla, sātīga un garšīga recepte, kā pagatavot kartupeļus cepeškrāsnī
Skatīt recepti

Spageti ar sieru un kūpinātu cūkgaļu (jeb “speķīti”)
Pasta carbonara ir spageti makaroni ar kūpinātu cūkgaļas krūtiņu, olu un sieru, ļoti vienkāršs, sātīgs un garšīgs pusdienu vai vakariņu ēdiens.
Skatīt recepti

Folijā gatavoti kartupeļi ar bekonu
Fantastiski vienkāršs ēdiens, kuram nav jāstāv blakus kamēr tas gatavojas. Visu sagatavo piecās minūtēs un pārējo izdarīs cepeškrāsns.
Skatīt recepti

Marinētu biešu – sēņu zupa
Šādu zupu reti kurš būs vārījis, jo marinētu biešu, šampinjonu un cepta bekona apvienojums zupā nav bieži sastopams, bet rezultāts patiešām neliks vilties, tiem, kuriem garšo nedaudz nestandarta zupas.
Skatīt recepti

Wok nūdeles ar dārzeņiem un vistu
Wok ēdieni mūsu mājās vienu brīdi bija sastopami ļoti bieži, jo tos pagatavot ir super vienkārši un ātri, it sevišķi ar nūdelēm, kas nav jāvāra. Man patīk, ka var pievienot visdažādākos dārzeņus vai gaļu – pākšu pupiņas, zirņus, burkānus, baklažānus, papriku, puķkāpostus, brokoļus un daudzus citus, kas tik ienāk prātā vai arī stāv aizmirsti tavā ledusskapī.
Skatīt recepti

Krāsnī cepti kartupeļi ar mīkstu vistas fileju
Šīs ir pusdienas, kuru pagatavošanai nav jāvelta daudz laika, atliek visu sagatavot, ielikt cepamtraukā un uz stundu aizmirst, kamēr cepeškrāsns izdara savu darbu. Forši, ne? Vistas fileju jau vari sagatavot stundu pirms pusdienām vai vispār no rīta, jo tai ir jāpamarinējas un, jo ilgāk, jo labāk, bet laika taupīšanas variantā pietiks arī ar 30 minūtēm. Starp citu šāda vistas filejas pagatavošana labi noder arī šašlikam.
Skatīt recepti

Makaronu sacepums
Ja arī tev garšo makaroni ar sieru, bet gribi kādu jaunu pagatavošanas un garšas veidu, tad man priekš tevis ir recepte ļoti garšīgām, sierīgām un vienkārši pagatavojamām pusdienām. Makaroni, garšvielas, divu veidu siers, šķiņķis, saldais krējums un cepeškrāsns – ideāla kombinācija. Es ticu, ka šī nebūs pēdējā reize, kad to gatavosi.
Skatīt recepti

Makaroni ar kūpinātu desu
Brīžos, kad gribas ātri un garšīgi, tad labākais variants būs pagatavot makaronus, un tā kā man ledusskapī bija meža gaļas desa, tad vairs nebija nemaz jautājumu, ko šodien gatavot.
Skatīt recepti

Kartupeļu sautējums
Zināji, ka sautējumu pagatavot ir ļoti vienkārši? Kādreiz es domāju, ka tas ir sarežģīti, bet izrādās, ka it nemaz nav un pagatavošanas atslēga ir nepārcensties ar ūdens daudzumu un lēna uguns sautēšanās procesā, un rezultāts nevar neizdoties.
Principā šis sautējums tika gatavots uz sajūtām, priekš divām dienām, bez konkrētiem sastāvdaļu daudzumiem, tāpēc tu arī vari vadīties pēc daudzuma, cik vēlies pagatavot, vienai vai vairākām dienām un arī piedāvātos produktus vari aizstāt ar citiem. Galvenais ir nepārcensties ar ūdens daudzumu, lai nesanāktu zupa.
Skatīt recepti

Krāsnī cepti kartupeļi (izcili kraukšķīgi)
Kartupelīši ar biezu kraukšķīgu garoziņu. Krāsnī cepti kartupeļi, lai arī vienkāršs ēdiens, pagatavot to var dažādos veidos un ar vienu no veidiem mēs gribam padalīties, šoreiz tas būs veids kā kartupelīšus padarīt īpaši kraukšķīgus ar cietu, ideāli brūni grauzdētu garoziņu. Šī pagatavošanas veida atslēga ir galda etiķis, kuru būs jāpievieno sagatavošanas (pirms cepšanas) procesā.
Skatīt recepti

Pupiņu salāti [VIDEO]
Sarkano pupiņu salāti – vienkārši, bet dikti gardi. Marinētais sīpols un tomātu mērce padarīs šos salātus īpašus un atšķirīgus no citiem pupiņu salātiem.
Salātus vislabāk ir ieplānot iepriekšējā dienā, tādā gadījumā varēsi sagatavot sīpolus un pupiņas.
Skatīt recepti

SOĻANKA [VIDEO]
Lai arī šī nav klasiskā soļankas recepte, tā ir sātīga, garšīga, ar izteiksmīgu garšu un, protams, ļoti viegli pagatavojama. Es ierasto cūkgaļu vai liellopa gaļu aizstāju ar vārīto desu un salami desu, bet mājražojumu un labas kvalitātes, un iesaku arī tev izvēlēties tikai vislabāko gaļu vai desu, jo tai ir liela nozīme zupas garšā.
Skatīt recepti

Lēcas ar ceptiem sīpoliem un ķiplokiem [VIDEO]
Super-vienkārši pagatavojams ēdiens. Ātra un vienkārša ideja vakariņām, kā pagatavot lēcas nedaudz savādākā veidā. Apceptais sīpols un ķiploks piešķirs lēcām īpaši labu garšu.
Skatīt recepti

Vācu kartupeļu salāti
Man patīk, ja ēdienu var pagatavot ļoti vienkārši un ātri, un vēl man patīk, ja var pagatavot tā, lai sanāk gan pusdienām, gan vakariņām vai nākošās dienas pusdienām, un vācu kartupeļu salāti ir tieši tāds ēdiens – garšīgs, sātīgs un nedaudz pikants.
Ir uzskats, ka šādi salāti nav iedomājami bez majonēzes, taču tā nemaz nav, es gan lieku vienu ēdamkaroti majonēzi uz visu salātu daudzumu, bet to var nepievienot nemaz vai arī aizstāt ar balto jogurtu, tomēr man liekas, ka vācu salāti nav iedomājami bez mārrutkiem, jo tie piešķir asumiņu, kas ir ideāls garšas papildinājums.
Skatīt recepti

Vistas filejas WOK ar dārzeņiem un rīsiem [VIDEO]
Ātras, garšīgas pusdienas ar saldskābu garšu. Lai veidotos saldskābā garša, pievieno saldu augli, šoreiz es izmantoju bumbieru, bet ideāli iederas arī ananass.
Skatīt recepti

Gaļas bumbiņas ar spageti [VIDEO]
Šis ir labs veids, kā vienkāršos spageti un kotletes pārvērst par nedaudz savādākām un ļoti garšīgām pusdienām.
Skatīt recepti

Klasiskās cūkgaļas kotletes [VIDEO]
Klasiskās cūkgaļās kotletes. Ļoti viegli un galvenokārt ātri pagatavojamas, lieliski garšos, gan siltas, gan atdzisušas. Ideāli sader ar mārrutkiem vai sinepēm.
Skatīt recepti

Vistas – ananasu saldskābie salāti
Ja tev garšo saldskāba garša, tad es teikšu, ka šie salāti ir, kā radīti tev, jo šeit ir saldi ananasi, marinēti šampinjoni, vistas giross – tas viss kopā garšo fantastiski labi un turklāt ļoti sulīgi. Vienkārši un ātri pagatavojami salāti, kas garšos visiem!
Skatīt recepti

Krēmīgā pasta ar tītara fileju
Lai pagatavotu garšīgas pusdienas, ne vienmēr ir jābūt daudzām un dažādām sastāvdaļām, tāpēc šoreiz, lai top makaroni saldajā krējumā, ar sinepēm un tītara fileja šķēlītēm.
Skatīt recepti

Ķiploku grauzdiņu salāti
Ķiploku grauzdiņu salāti ir tik ļoti visiem zināmi un garšīgi, bet man patīk izmainīt divas lietas šajos salātos – pielikt klāt kūpinātu vistas girosu un nekārtot kārtās, bet gan visu smuki samaisīt kopā. Vislabākie salāti sanāk no pašu gatavotiem Rupjmaizes ķiploku grauzdiņiem, bet laika taupīšanas nolūkos es šoreiz izmantoju veikalā nopērkamos.
Skatīt recepti

Kijevas kotlete
Oo jā, vistas gaļas kotletes ar zaļumu sviesta viducītī un kraukšķīgu rīvmaizes garoziņu apkārt. Zināji, ka tādas pagatavot ir vienkāršāk par vienkāršu, un noteikti ierindosies tavu kotlešu topā?
Skatīt recepti

Kabaču sacepums
Ir sācies kabaču laiks, un tam par godu manā cepamtraukā tika pagatavots veģetārais kartupeļu – kabaču sacepums, kas tika papildināts ar mocarellas sieru un saldā krējuma, diļļu, ķiploku mērci, kas piešķīra sacepumam ideālu garšu.
Es pilnīgi noteiktu varu teikt, ka ar dillēm nevajag skopoties, it sevišķi vasaras laikā, kad tām ir īpaša garša, jo ja ir dilles, tad par citām garšvielām var arī nedomāt.
Skatīt recepti

Šķelto zirņu zupa
Vislabāk man šī zupa garšo ar kūpinātām ribiņām, jo no tām sanāk ļoti garšīgs buljons, kas jau būs puse no zupas garša, un ideālās garšvielas zupai ir svaigi loki, dilles un pētersīļi.
Skatīt recepti

Maltās gaļas mērce
Visātrākais veids, kā pielietot malto gaļu pusdienu pagatavošanai ir pagatavot maltās gaļas mērci. 10 minūtes un mērce gatava, atliek tikai izdomāt, ko pagatavot klāt – kartupeļus, makaronus, griķus vai jebko citu.
Skatīt recepti

Siera tortellini ar dūmdesu
Fantastiski garšīgs un viegli pagatavojams ēdiens, kas ir pilnīgi noteikti piemērots sātīgām vakariņām pēc garas darba dienas. Dūmdesa dos izteiksmīgu, garšvielām bagātu garšu un dārzeņi svaigumu.
Skatīt recepti

Jauno biešu zupa ar biešu lapiņām
Ir sācies gada foršākais laiks, ir pieejami jaunie dārzeņi un šī iespēja ir jāizmanto, lai pagatavotu garšīgu, veselīgu un maigu zupu. Jā, patiešām maigu, jo jaunās bietes dara brīnumus un piešķir maigu sajūtu zupai. Es izmantoju visu bieti no A līdz Z, izņemot biešu mizas, tātad gan biešu lapiņas, gan kātiņus.
Skatīt recepti

Parmezāna vista
Apbrīnojami garšīga un sulīga panēta vista, pašu gatavotā tomātu mērcē, ar mocarellas un cieto sieru. Ar šo ēdienu vakariņās noteikti nevar vilties, spēcīgas garšas un sātīgums, tiešām lielisks ēdiens ar ko cienāt sevi un sev mīļos. 👩🍳
Skatīt recepti

Lasis eļļā ar laima rīsiem
Lasis gatavots olīveļļā ar dillēm – cepeškrāsnī. Tādā veidā lasis pagatavojas vienmērīgi un saglabā savu sulīgumu, un kļūst neticami garšīgs. Pasniedz kopā ar laima bastmati rīsiem.
Skatīt recepti

Cūkgaļas krūtiņas sautējums
Lielisks ēdiens, kad gribas kaut ko sātīgu un neticami gardu. Mīksta un irdena gaļa padarīs šo sautējumu nenovērtējamu. Šo ēdienu vari pagatavot un paņemt līdzi piknikā, laukā – svaigā gaisā tas garšos vēl labāk, ja pagatavosi nedaudz biezāku, tad ideāli iederēsies arī mīkstajās tortillas / tako pankūkās ar svaigiem salātiem. Ēdiena garša un gatavošana ir līdzīga gulašam, tādēļ garša noteikti būs nedaudz pazīstama.
Skatīt recepti

Gaļas bumbiņas rīvmaizē ar mocarellas sieru
Šīs gaļas bumbiņas pamatā ir līdzīgas kotletēm, tikai ar siera viducīti un mazliet kraukšķīgu garoziņu apkārt. Ja gribi, lai garoziņa ir pavisam kraukšķīga, tad izmanto rīvmaizi, kurai ir biezākas drupačas un cepšanas laikā izmanto vairāk eļļu.
Skatīt recepti

Klimpu zupa ar vistu
Klimpu zupa man ir ļoti mīļa zupa jau kopš bērnības, jo manam opim tā sanāk vienkārši izcila. Daudz klimpas, daži burkāni un garšīgs buljons – mmmm. Mana ome saka, ka vislabāk šo zupu ir gatavot no vistas gaļas izlases, kur ir gan kauliņi, gan liesā gaļa, bet es šoreiz piedāvāju pagatavot no vistu stilbiņiem.
Skatīt recepti

Pupiņas ar tunci – pusdienas 5 minūtēs
Ja tev nav laika gatavot un stāvēt ilgi pie plīts, bet gribi garšīgas un fiksas pusdienas, tad šī recepte ir tas, ko tu meklē – garšīgi, viegli, maz sastāvdaļas, sātīgi un galvenais ātri.
Skatīt recepti

Aukstā zupa ar kefīru
Aukstās zupas parādīšanās mājās uz pusdienu galda liecina par to, ka sākas siltais laiks un pavisam drīz būs vasara, un šis ir arī labs variants, kā izlietot Lieldienu olu kaujās vinnētās olas. Super labi garšo kopā ar apgrauzdētām maizītēm uz, kurām ir uzsmērēts sviests ar ķiplokiem un zaļumiem.
Skatīt recepti

Cepti makaroni ar sieru un daudz garšvielām
Dažreiz pusdienās gribas pagatavot, kaut ko ļoti, ļoti vienkāršu un daudz nedomājot, ko un kā, mēs nonākam pie varianta – makaroni ar sieru. Man ir piedāvājums, kā šo supervienkāršo un ierasto ēdienu padarīt īpaši garšīgu – sacep kraukšķīgus makaronus kopā ar daudz, daudz dažādām garšvielām.
Skatīt recepti

Vista cepeškrāsnī – mīksta, sulīga un supergaršīga
Šī vista ar dārzeņiem liks pastiepties pēc vēl vienas porcijas, jo vista ir mīksta un sulīga, dārzeņiem un mērcei ir saldskāba garša, un sagatavošanās process aizņem pāris minūtes, jo pārējo darbu paveic cepeškrāsns.
Skatīt recepti

Cepts lasis medus – ķiploku mērcē
Sviests, citrons, medus, ķiploks un lasis ir pasaules vissaderīgākā garšu kombinācija – pilnīgi noteikti! Saldskābā garša padarīs vienkāršos laša gabaliņus īpašus. Ātrs un supergards ēdiens, kuru noteikti ir jāizmēģina.
Skatīt recepti

Saldskābā mērce ar banāniem
Garšīga, viegli un ātri pagatavojama saldskābā mērce, kas perfekti sader ar rīsiem, gatavošana aizņem 15 minūtes un ir nepieciešamas tikai 4 galvenās sastāvdaļas – burkāni, banāni, sīpoli un tomātu mērce. Un tas ir arī garšīgs veids, kā izlietot brūnos, augļu traukā aizmirstos banānus.
Skatīt recepti